jueves, 27 de febrero de 2014

PRÀCTIQUES A CENTRE INFANTIL (NENS: 3 A 6 ANYS)




Aquestes pràctiques les duré a terme l’any que ve, a quart curs, concretament al segon semestre, per tal de finalitzar la carrera amb la millor energia.
El que ja tinc entès, és que l’elecció del lloc de pràctiques depèn de les teves notes, però també crec que s’hauria de tenir en compte la nostra opinió i sobretot les nostres necessitats. 

L’escoleta en la que m’agradaria fer aquestes pràctiques, seria una escoleta que respectés, principalment, les necessitats i els interessos dels nens, però sobretot que tingues en compte que són persones que necessiten un guia per tal de focalitzar els seus aprenentatges i descobriments, amb la finalitat de que tots aquests, siguin significatius per a cada un d'ells . A més, també hauria de procurar que els infants poguessin interactuar amb la naturalesa, amb els animals, en definitiva amb tot el seu entorn, per tal d’explorar i descobrir-lo, però sempre d’una manera segura, tant per ells mateixos com per al seu voltant.

Un altre aspecte que considero que hauria de tenir una escoleta és el de que tots els infants, independentment de la seva edat poguessin estar junts en diversos moments del dia, amb la finalitat de que aprenguin a relacionar-se de diferents maneres i amb persones distintes.

I en quan als recursos, l’escoleta no faria falta que tingués molt de recursos materials “artificials”, és a dir joguines de plàstic, contes amb il·lustracions estereotipades, etc. Sinó que des de el meu punt de vista, penso que són més enriquidors els materials naturals i quotidians per tal de desenvolupar les activitats que es realitzen dins l’aula. 

Per acabar, comentar que seria interesant que l’escola treballes a través de l’experimentació, la reflexió, la comunicació i l’observació per arribar al coneixement i a la comprensió del que realment ens interessa del nostre voltant. A més de tenir molt clar, que els mestres i el personal de l’escola han d’estar molt coordinats per dur a terme una bona feina d’equip i fer que els infants es desenvolupin en un ambient coherent i segur.


1 comentario:

  1. Recorda posar les etiquetes amb les competències de l'assignatura
    ànim que ja tens un blog

    ResponderEliminar